Werkwijze

Onze werkwijze

Je zwangerschap en de geboorte van je kind is een heel bijzondere tijd. Het is vaak een tijd vol van verandering, emoties, en vernieuwing. We vinden het dan ook belangrijk om jullie baby op een fijne manier te verwelkomen. Het is ons streven jou een fijne zwangerschap, positieve bevallingservaring en een gezonde uitkomst te gevenElke zwangerschap is uniek. De exacte stappen stemmen we daarom in overleg af. Om je toch een idee te geven, delen we hieronder stappen die vaak voorkomen.

Waarom kies je voor de zon?

Jij en jouw kindje staan centraal! Wij:

Stap 1

Check op de kaart of we in jouw regio zitten

Onze clienten komen onder andere uit: Alkmaar, Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Sint-Pancras, ’t Veld, Waarland, Winkel & Zuid-Scharwoude.

Val je niet onder dit gebied, maar wil je toch graag door ons geholpen worden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Stap 2

Maak vrijblijvend kennis met ons!

We vinden het belangrijk dat het klikt.
Plan eenvoudig een afspraak in onze praktijk, om kennis te maken en te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Je kunt ook een afspraak met ons plannen als je een kinderwens hebt en nog niet zwanger bent, om zo extra goed voorbereid te zijn. Meld je hieronder aan, of bel ons op het telefonisch spreekuur iedere werkdag tussen 13.00 – 14.00u op 0226-345730.

Stap 3

Tijd om het traject te starten!

Wil je zwanger worden?
Je bent welkom op ons Kinderwensspreekuur, zodat je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kan beginnen.

Ben je zwanger en heb je voor ons gekozen?
Gefeliciteerd! De eerste afspraak van het traject vindt meestal rond de 8e week van je zwangerschap plaats. Wij raden aan om je tijdig in te schrijven, zodat de 1e afspraak ingepland kan worden rond deze periode. 

Handig om te weten: om bij ons onder controle te komen heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Verloskundige zorg valt onder het Basispakket van de Zorgverzekering. De Basisverzekering vergoedt zorg die de moeder en baby vóór, tijdens en na de bevalling nodig hebben. Tip: informeer bij je Zorgverzekering, zodat je precies weet wat in welke mate wordt vergoed. Soms vallen kosten bijvoorbeeld (deels) onder het verplichte eigen risico.

Wij gaan voor kwaliteit en wij zijn aangemeld bij het Kwaliteitskeurmerk.

Stap 4

We maken een op maat gemaakt zorgplan

We nemen jou als zwangere en je wensen heel serieus.
Samen met jou en je partner maken we een geboorteplan. We denken met je mee en geven je alle informatie die je nodig hebt om de keuzes te maken die bij jullie passen, waardoor je goed bent voorbereid en een fijne zwangerschaps- en bevallingstijd hebt!

Alle verloskundigen van De Zon kennen je bij naam, weten je wensen en je eventuele medische risico’s.

Stap 5

We ondersteunen jou tijdens je zwangerschap

Natuurlijk delen we graag algemene informatie over hoe jij een fijne zwangerschap en bevalling hebt op onze website en via folders die we aan je kunnen geven. Ook bieden we je tijdens de eerste afspraak je eigen boekje met handige informatie die jou helpt om een fijne zwangerschap te hebben.

Wij helpen jou verder ontzettend graag op maat tijdens de spreekuren. We hebben spreekuren wanneer het jou uitkomt: ’s ochtends, overdag of ’s avonds. Je kunt voor het zwangerenspreekuur terecht in Broek op LangedijkAlkmaar en Noord Scharwoude. Voor vragen of het maken van afspraken kun je iedere werkdag tussen 13.00-14.00u bellen tijdens het telefonisch spreekuur op 0226-345730. Je kunt ook het contactformulier invullen.

We trekken bovendien meer tijd voor je uit om er zeker van te zijn dat alles goed loopt, met jou en de baby. Als je bijvoorbeeld ergens bang voor bent, bespreken we dat en proberen we dat met jou zo goed mogelijk op te lossen. We houden ook nauw contact met andere professionals. Als het nodig is zorgen we voor een goede overdracht, zodat zij de zorg zo optimaal mogelijk kunnen voortzetten.

We staan 24 uur per dag voor je klaar. We vinden het belangrijk dat jij helder hebt wat je van ons kan verwachten en duidelijkheid hebt rondom je zwangerschap en bevalling. Je bent van harte welkom om je vragen te stellen. We houden contact met je tijdens het hele traject. We zoeken graag iets voor je uit!

Stap 6

We zetten ons optimaal in voor een fijne bevalling

We doen er alles aan om een fijne bevalling voor elkaar te krijgen. Zo bieden wij bevallingsinformatieavonden aan. Verder vinden wij het belangrijk dat jij bevalt op een plek waar je je op je gemak voelt en op een manier die je aanspreekt. Lekker nuchter? Of juist van de gebaande paden af? Thuis, in het ziekenhuis, op de baarkruk, in bad of in bed, met of zonder pijnstilling: alles is bespreekbaar. Tijdens je bevalling zijn we er continue voor jou: we laten je niet alleen als je onze hulp nodig hebt!

Zwangerschapscontrole

Bekijk hieronder een video van een zwangerschapscontrole

Stap 7

We bieden nazorg

Tijdens jullie kraamperiode komen we een aantal keer bij jullie thuis langs voor medische controles en natuurlijk om jullie pasgeboren zoon of dochter te bewonderen! Verder helpen we je graag met Borstvoedingsinformatie-avonden en een Borstvoedingspreekuur met de lactatiekundige, mocht je daar behoefte aan hebben.

Wij helpen jullie graag!

Je zwangerschap en de geboorte van je kind is een heel bijzondere tijd. Het is vaak een tijd vol van verandering, emoties, en vernieuwing. We vinden het dan ook belangrijk om jullie baby op een fijne manier te verwelkomen.