Elaine de Wit

Het geeft haar elke keer weer energie om ouders te mogen begeleiden bij een van de meest bijzondere momenten uit hun leven; het krijgen van een kind. Om een zwangere en haar partner te zien veranderen in ouders vind Elaine elke keer weer bijzonder. Het magische gevoel dat hierbij komt kijken, vindt zij niet te beschrijven.

Elaine vertelt;

Mijn naam is Elaine de Wit en ik werk sinds april 2022 als verloskundige bij De Zon. Tijdens mijn opleiding tot verloskundige heb ik twee keer stage mogen lopen bij De Zon. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om nu onderdeel te mogen uitmaken van het De Zon team!

Ik ben (thuis) geboren en getogen in Alkmaar. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vriend, familie en vrienden.

Het proces rondom zwangerschap en geboorte heeft mij altijd gefascineerd. Als klein meisje wilde ik al verloskundige worden en ging mijn allereerste spreekbeurt op de basisschool over zwangerschap. Ik dook de bibliotheek in om tussen de zwangerschapsboeken te neuzen en ik ontdekte dat hier een beroep aan vast zat: verloskundige. ‘Dat wil ik worden!’ dacht ik toen.  De belangstelling voor dit bijzondere vak was toen al gewekt.

Het geeft me elke keer weer energie om ouders te mogen begeleiden bij een van de meest bijzondere momenten uit hun leven; het krijgen van een kind. Om een zwangere en haar partner te zien veranderen in ouders vind ik elke keer weer bijzonder. Het magische gevoel dat hierbij komt kijken, is niet te beschrijven.

In dit proces ervaart iedereen weer andere persoonlijke wensen en behoeften. Graag stem ik deze wensen en behoeften met jullie af om zo de beste zorg te kunnen leveren voor jullie en jullie kindje. Ik vind het belangrijk dat iemand zich gehoord voelt en alle wensen bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Wist je dat…

Elaine een echte formule 1 fan is en graag naar de race kijkt

Elaine een echte regelneef is, ze houdt van bezig zijn met onze social media, folders en nog meer!

Elaine gek is op de Griekse zon, en dat de Griekse keuken haar favoriete keuken is.