Ná een miskraam

Als de baarmoeder weer leeg is blijf je 5 tot 14 dagen bloed verliezen. Dit lijkt echter meer op een menstruatie en verloopt ook zoals je gewent bent. Je buik blijft echter nog een aantal dagen gevoelig. Je darmen kunnen ook van slag zijn, dit kan zijn diarree of juist harde ontlasting. Je kan je ook erg moe en leeg voelen. De meeste vrouwen zeggen dat niet alleen hun lichaam leeg voelt maar ook hun hoofd. Je weet even niet hoe je verder moet. Slaap daarom veel in deze periode. Rust geneest je lichaam. Na verloop van tijd zal je je leven vanzelf weer oppakken. Een ieder doet dit op haar eigen manier. Voel je niet bezwaard om er de tijd voor te nemen. Als je je duizelig en moe voelt na de miskraam kan het zijn dat je een laag ijzergehalte hebt, door het bloedverlies. Je kunt bij iedere apotheek of drogisterij Floradix kopen. Dit is een kruiden elixer met extra vitaminen en mineralen wat het ijzergehalte weer op pijl zal brengen. Eventueel kan je ijzergehalte bij ons op de praktijk bepaald worden. 
Wil je dit alles nog met ons bespreken, maak dan gerust een afspraak op de praktijk.

Vrijen na een miskraam kan zodra jullie daar weer behoefte aan hebben. Ons advies is om wel te wachten met vrijen totdat het bloedverlies helemaal gestopt is. Het is niet nodig om bijvoorbeeld een menstruatie af te wachten. Je kunt ook weer zwanger worden. Meestal komt de volgende menstruatie na een menstruatie ongeveer na 5 tot 6 weken. Ben je weer zwanger dan kun je ongerust zijn. Wij willen dan graag, ter geruststelling eventueel naast de termijnbepaling, een echo bij 8 a 9 weken laten verrichten. Dus bel zodra je weet dat je weer zwanger bent.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben kunt je ons altijd bellen of een afspraak maken voor een controle op de praktijk. Ook kunt je meer lezen in het boek ‘Veilig zwanger’ van Beatrijs Smulders of wil je lezen hoe andere vrouwen een miskraam hebben ervaren is er het boek ‘Met lege handen’ van M.Cuisinier en H.Jansen.