Curettage

Een curettage kan worden ingezet als je liever niet meer wilt wachten bij en reeds vastgestelde miskraam. Als eenmaal zeker is dat het vruchtje niet meer leeft, vinden sommige vrouwen het moeilijk om af te wachten tot het vanzelf wordt afgestoten en de bloeding weer ophoudt. Wanneer je niet langer wilt wachten, kunt je contact met ons opnemen om dit te bespreken. We kunnen dan eventueel een afspraak maken voor een curettage in het ziekenhuis. In dat geval heb je een verwijzing nodig. Afwachten kan medisch gezien geen kwaad en heeft geen gevolgen voor een nieuwe zwangerschap. Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie over de curettage en de voor- en nadelen daarvan.

Bij een curettage wordt de baarmoeder via de vagina en de baarmoedermond met een dun slangetje leeggezogen of met een soort lepel schoongemaakt. Als alle weefselresten zijn verwijderd, houdt de bloeding vanzelf binnen enkele dagen op.
Een curettage is een ingreep die 5 tot 10 minuten duurt. Je krijgt een korte narcose en merkt dan niets van de ingreep. Je kunt dezelfde dag nog naar huis.

Films

Curretage