Hechting met je baby

Negen maanden lang voelt je baby jouw constante beweging, hartslag, warmte en stem. De verandering naar het leven buiten de buik is enorm groot. Je baby heeft dan nog steeds behoefte aan veiligheid, warmte en nabijheid.

Hechting tussen ouder en kind speelt een erg belangrijke rol bij de ontwikkeling en is essentieel voor een goede emotionele en sociale basis.

Huid op huid contact

Leg je kindje regelmatig zonder kleding tegen de blote borst van moeder of vader. Dit zorgt voor hogere oxytocine spiegels (knuffelhormoon) en draagt bij aan de “hechting” met je baby. Baby’s die huid op huid contact krijgen hebben een betere ademhaling, hartactie en kunnen hun temperatuur normaal en stabiel houden. Bloedsuikers blijven normaal en kindjes huilen minder.  Ook zorgt het voor een goede darmflora en de opbouw van de weerstand.

Dragen van je baby

Jij zult veel met je baby rondlopen, knuffelen en troosten. Een draagdoek of een ergonomische draagzak zorgt ervoor dat je, je handen vrij hebt en toch je baby tegen je aan kan dragen. Het maakt je kindje rustig, stimuleert de lichaamsfuncties en groei en zal krampjes verlichten. Daarnaast komt het de hechting enorm ten goede! Vraag ons voor meer informatie!