Kolven

Kolven is een hele geschikte manier om de borstvoeding te stimuleren als je kindje opgenomen ligt in het ziekenhuis. Ook kan dit uitkomst bieden als je weer gaat werken. Bedenk dat kolven iets kan zijn wat je moet leren. Neem er de tijd voor. De hoeveelheid die je afkolft zegt niet altijd wat over de hoeveelheid melk in je borst. Sommige vrouwen moeten een paar keer kolven voordat ze het onder de knie hebben.  Bedenk dat kolven  technisch is, een baby stimuleert de tepel anders dan een kolf. Een baby doet dit met zijn tong een kolf niet. Hieronder geven we tips over mogelijk kolfverbruik.

Tip: Als je een kolf koopt laat je dan door ons goed voorlichten. Vertel waarvoor je hem gaat gebruiken en hoe vaak je wilt gaan kolven. Kijk in onze webshop voor het assortiment dat wij aanbieden.

Verschillende kolven:

  • Handkolven
    Handkolven zijn ideaal voor moeders die maar af en toe melk afkolven. Dit soort kolven zijn voor incidenteel gebruik geschikt. Een keer voor een gemiste voeding, een keer zonder je baby. Deze kolven zijn minder geschikt om de borstvoeding op gang te brengen of om dagelijks mee af te kolven.
  • Elektrische kolven
    Elektrische borstkolven bieden uitkomst voor thuis onderweg of tijdens het werk. Ideaal voor een deeltijdbaan om mee te kolven, dit bespaart tijd. Je kunt ze ook gebruiken bij aanlegproblemen of een borstontsteking bij tepelkloven of stuwing. Heb je een voltijd baan is het raadzaam een wat stevigere elektrische kolf aan te schaffen, deze zal krachtiger zijn en langer mee gaan.
  • Huurkolven
    Huurkolven zijn de ideale elektrische borstkolven voor langdurig en frequent gebruik. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis of als huurkolf thuis als de baby nog in het ziekenhuis ligt of als zich een borstvoeding probleem voordoet. Ze zijn uitstekende geschikt bij te weinig melkproductie. Ook bij tepelkloven of stuwing, bij aanlegproblemen of een borstontsteking kun je deze kolven ook gebruiken.