Hormoonvrije anticonceptie

Steeds meer vrouwen kiezen voor hormoonvrije anticonceptie. Anticonceptie zonder hormonen te gebruiken. We zien landelijk een een daling in het gebruik van de anticonceptie pil. Wij merken dat steeds meer vrouwen op zoek zijn naar natuurlijke vormen van anticonceptie.

Menstruatie cyclus leren kennen

Veel vrouwen willen hun hun eigen menstruatiecyclus beter leren kennen. Wil jij begrijpen hoe je lichaam in elkaar zit? Wil jij dat je lichaam niet beïnvloed wordt door hormonen en de mogelijke bijwerkingen daarvan?

Welke hormoonvrije anticonceptie?

Zo heb je allerlei opties en vormen van hormoonvrije anticonceptie. Het kan een hele zoektocht zijn om te bekijken welke optie hormoonvrije anticonceptie het beste bij jou past. Je hebt de barrière middelen zoals het mannen condoom, het vrouwen condoom en ook het pessarium valt daaronder. Je kunt ook je eigen cyclus leren bijhouden en “tracken” zodat jij snapt wanneer jouw vruchtbare dagen zijn. Denk hierbij aan de kalender methode. Dit heeft weer een andere betrouwbaarheid dan bijvoorbeeld het gebruik van een condoom. Ook het koperspiraal is een vorm van hormoonvrije anticonceptie. Het beïnvloed je menstruatiecyclus verder niet en je zal je eigen menstruatie cyclus blijven behouden, zonder tussenkomst van hormonen.

Nadeel

Het nadeel kan zijn dat sommige vormen van hormoonvrije anticonceptie minder betrouwbaar zijn. Zo heeft elke vorm van anticonceptie voor- en nadelen. Het gaat erom dat we de meest passende vorm van anticonceptie vinden voor jou op dit moment.

Hormoonspreekuur

Kom langs op ons hormoonspreekuur voor een gesprek over passende hormoonvrije anticonceptie voor jou. Zo puzzelen we samen verder welke anticonceptie methode voor jou het meest geschikt is. Met jouw belangrijkste wensen, eerlijke informatie over jouw opties, en de voor- en nadelen komt er vanzelf een passende optie voor jou uit. Tijdens dit consult bekijken we samen welke vorm van hormoonvrije anticonceptie het beste past in jouw leven en levensfase. Dit kan ook via een digitaal consult online plaats vinden.

Meld je aan voor een afspraak.