mama tijd ritueel, sluitingsritueel, moederritueel

Sluitingsritueel na de bevalling

Wat is het juiste woord voor zo’n bijzonder moment. Het moedertijd ritueel of ook mamatijd ritueel. Stil staan bij de vrouw die moeder is geworden. Het is ook een sluitingsritueel waarbij je weer helemaal bij jezelf mag aankomen door het “sluiten” van deze periode.

Wat is het?

Als je moeder bent geworden ben je letterlijk en figuurlijk open gegaan. Je hebt geboorte gegeven aan jullie kindje. Dat open zijn is naar je kindje toe heel prettig zodat je de signalen van je kindje goed kan oppikken. Het kan alleen heel intens zijn om je weer te gaan werken, of je te begeven in de buitenwereld. Prikkels, sfeer, mensen kunnen intenser en heftiger binnen komen. Daar kan het sluitingsritueel goed bij helpen. Het kan je helpen terug bij jezelf te komen en vanuit je eigen kracht de wereld te betreden.

Wat gebeurd er tijdens het mamatijd ritueel?

Wat gaan we doen?

Een echte dag voor jezelf. Je wordt ontvangen bij beauty salon Beau en Beau in Waarland een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en jezelf mag zijn. Onze reis duurt zo’n 2,5 a 3 uur.

We verwelkomen je met een speciale kruiden thee. Een moment van aankomen en drinken van deze samentrekkende kruidenthee. Tijdens dit moment kun jij delen hoe je deze periode ervaart of hebt ervaren.

Je ontvangt daarna een heerlijk uitgebreide 4 handen massage. Nu is het tijd om te ontvangen.

Je kunt daarna genieten van een heerlijk verwarmend bad waardoor de afgifte van afvalstoffen gestimuleerd wordt.  We zullen “stil” zijn en voelen wat jij nodig hebt op dat moment.

Dan zal met doeken je lichaam worden ingepakt. Omringt door geurende kruiden, muziek en stilte.

Daarna zullen we sluiten door het aantrekken van de rebozo doek om jouw lichaam. Zodat jij afbakening kan voelen en je bewust wordt van jouw lichaam.

Het is gebaseerd op een Mexicaans ritueel waarbij je als moeder even echt op handen gedragen wordt. Het gaat om jou. Het is jouw tijd om los te laten, je lichaam te ontspannen en om stil te staan bij jezelf.

Het ritueel helpt de bevalling een plek te geven. Ook heb jij als moeder een moment volledig voor jezelf, en kun je zo weer prettig in je lichaam komen na de bevalling.

Voor wie een sluitingsritueel?

Vrouwen die behoefte hebben aan afronding (bijvoorbeeld als ze weer gaan werken) na het krijgen van een kind of na een miskraam kunnen dit ritueel ondergaan.

Dit ritueel kan fijn zijn als je weer gaat werken. Om zo je verlofperiode af te ronden en je open te stellen voor een nieuwe periode.

Is het onderstaande van jou op toepassing?

 • Ben je net moeder geworden en voel jij je ook nog zo “open” na je bevalling?
 • Ga je weer werken na je zwangerschapsverlof en behoefte aan een overgang, een markering tussen de ene fase en de andere?
 • Heb jij behoefte aan een moment voor jezelf? Even niet hoeven geven?
 • Behoefte om een periode rondom kinderen krijgen af te ronden?
 • Wil je na jaren onderweg te zijn in het moederschap alsnog dit ritueel ontvangen?

Het mamatijd ritueel brengt je het volgende.

 • Het helpt je om je verlofperiode af te ronden en je open te stellen voor een nieuwe periode.
 • Het helpt je bevalling, de periode rondom kinderen krijgen een plek te kunnen geven.
 • Je voelt je bij jezelf aangeland.
 • Het gevoel van afronding door stil te staan bij de zwangerschapsperiode(n).
 • Je voelt je ontspannen en gevoed.
 • Het helpt je weer prettig in je lichaam te komen. Prikkels komen minder heftig binnen, je voelt beter wat van jou is en wat er van de ander is.

Praktische informatie sluitingsritueel

Het sluitingsritueel vindt plaats bij Beau & Beau, beauty salon in Waarland. Waar we een fijne ruimte ter beschikking hebben. Adres Veluweweg 10, 1738 BC Waarland. Ook kan dit in overleg op een andere locatie.

Door wie?

Door Laura van der Beek – vroedvrouw en in overleg met Mariska Groen – life coach en schoonheidsspecialsite of Lenneke Paarlberg – natuurlijke kraamzorg

Het kan ook aan huis (een bad is essentieel).

“Laura” over dit ritueel:

Geïnspireerd door jou zal er op dat moment gezongen worden, zullen we stil zijn, zal er een drum klinken, zullen we mediteren. Ik maak gebruik van klankschalen, edelstenen, bloesemremedies en voel intuïtief wat nodig is voor jouw ritueel.

Data samen in overleg.

Kosten

295,- voor een dagdeel. Het ritueel duurt 2,5 tot 3 uur. En zal met 2 begeleid worden.