Rebozo massage zwangerschap

Rebozo massage zwangerschap

De Rebozo is een traditionele (draag) doek afkomstig uit Mexico. Met deze doek kun je het lichaam masseren en wiegen. Tijdens deze rebozomassage die uitermate geschikt is voor in de zwangerschap wordt je lichaam van top tot teen bewogen en gewiegd daarom nodigt deze massage je uit een moment van rust te nemen, je aandacht op jezelf en je baby te richten en geeft een diepe ontspanning.

Rebozo tijdens de bevalling

Naast dat je rebozo massage in de zwangerschap kan ontvangen. Kan de rebozo ook worden gebruikt tijdens de bevalling en daarna. Mexicaanse vroedvrouwen gebruiken de rebozo om de vrouwen in beweging te houden tijdens de bevalling. De rebozo massage techniek wordt gebruikt ter ontspanning van de (bekkenbodem)spieren en banden. Zo kan het de rotatie en passage van de baby vergemakkelijken. Ook kan het soms een praktisch hulpmiddel zijn om de weeën te bevorderen en zelfs om de baby bij een ongunstige ligging een stukje te laten draaien in het geboortekanaal.

Hoe gaat een rebozo massage?

De doek omvat een lichaamsdeel bijvoorbeeld je bekken en lage rug. Ik zal de uiteinden van de doek gebruiken om het lichaam in beweging te brengen.  Door de trilling en schuddende werking vindt de massage plaats met de Rebozodoek en daardoor kunnen de spieren in diepe ontspanning komen.

Kosten

  •  60 min. voor 60 euro inclusief gratis “rozenkwarts hanger”
  • 30 min. voor 30 euro
  • 295,- voor een sluitingsritueel dit ritueel duurt ruim 3 uur

Door wie?

Laura van der Beek biedt als extra service o.a. Rebozo massages en Rebozo Sluiting Ritueel aan.

Afspraak voor een Rebozo massage bij De Zon?

Je kunt een berichtje achterlaten via het contactformulier van onze website. Wij nemen dan contact op voor het maken van een afspraak.

Rebozo in Nederland

In Nederland is de massage met de rebozo nog niet erg bekend. Toch zijn er steeds meer vroedvrouwen en voornamelijk doula’s die zich laten bijscholen in het masseren met een rebozo. Zo ervaren steeds meer zorgverleners dat het gebruik van een rebozo een middel kan zijn om te ontspannen tijdens de weeën. Zo worden bijvoorbeeld de lage rug, het bekken of de buik gemasseerd.

Lees hier meer over de Rebozo massage in een artikel van Ouders van Nu.